domov | Slovarček

spletni strežnik

Spletni strežnik je sposoben računalnik, na katerem so postavljene spletne strani. To je tisti računalnik v internetu, ki uporabnikom pošilja (servira) vsebino spletnih strani. Rečemo tudi, da spletne strani gostujejo na spletnem strežniku.

 

Spletni strežniki praviloma služijo samo serviranju spletnih strani in so sposobni posredovati veliko količino podatkov naekrat. V internet so povezani z zmogljivo povezavo, na voljo pa moraj biti 24 ur na dan, sebem dni v tednu. Ponudniki spletnega gostovanja imajo praviloma vzpostavljenih več strežnikov na različnih lokacijah, da se tako izognejo morebitnim izpadom ob okvari enega strežnika ali infrastrukture na neki točki.

© 2008-2014 lahkotnost.si

urejanje strani

"Spletna rešitev lahkotnost je takšna, kot je njeno ime, lahkotna za obdelavo in dopolnitve s podatki ter napredna. Upravljanje s spletno rešitvijo lahkotnost je enostavno celo za blondinke, kot sem sama:) Zadovoljna sem z njo v celoti, prav tako kot s komunikacijo na najvišji poslovni ravni z njenim idejnim človekom, Borutom Dretarjem."

Darja Hlade, marketing Vulcano models

040 708 031 

Oddajte povpraševanje   Oddajte naročilo   O nas   Cenik paketov lahkotnost   Prenos datotek