domov | Slovarček

POP3 protokol

POP3 (angl. Post Office Protocol version 3) je internetni protokol, ki je namenjen pridobivanju elektronske pošte iz strežnika na domači računalnik. Skoraj vsi ponudniki Interneta uporabljajo POP3 protokol kot tudi njegovo alternativo IMAP protokol.

 

POP3 in prejšnje verzije omogočajo uporabnikom, da poberejo elektronsko pošto s strežnika in kasnejši ogled ter manipulcijo teh sporočil, ne da bi bili povezani na internet. Čeprav večina programov omogoča, da se sporočila obdržijo na strežniku po odjemu, se večina POP3 programov po navadi poveže, sname vsa sporočila, jih shrani na uporabnikovem računalniku in označi kot nova ter jih nato, preden se odjavi, zbriše s strežnika.

 

Vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/POP3

© 2008-2014 lahkotnost.si

urejanje strani

"Spletna rešitev lahkotnost je takšna, kot je njeno ime, lahkotna za obdelavo in dopolnitve s podatki ter napredna. Upravljanje s spletno rešitvijo lahkotnost je enostavno celo za blondinke, kot sem sama:) Zadovoljna sem z njo v celoti, prav tako kot s komunikacijo na najvišji poslovni ravni z njenim idejnim človekom, Borutom Dretarjem."

Darja Hlade, marketing Vulcano models

040 708 031 

Oddajte povpraševanje   Oddajte naročilo   O nas   Cenik paketov lahkotnost   Prenos datotek