domov

Izrazoslovje na internetu

Spletna stran, mesto, portal?

Besedno zvezo spletne strani vse bolj nadomeščajo novi, ustreznejši izrazi. Izvor sprememb najdemo v angleškem originalu, kjer izraz "website" pomeni mesto na internetu ali lokalno povezani mreži, ki ima svojo domeno (ime) in zavzema vstopno oz. prvo stran in vse nadaljnje povezane strani. V slovenskem pogovornem jeziku smo to poenostavili v spletno stran. Vendar spletna stran že dolgo ni samo ena, temveč je to kompleksna struktura mnogih vsebin. Te nadaljne strani smo iz angleškega "webpage" prevedli v podstran.

 

Nova poimenovanja

Z naraščanjem števila informacij, ki jih želimo na internetu ponuditi svojim obiskovalcem, narašča tudi potreba po bolj ustreznem imenovanju posameznih delov na spletu. Iz izvora "website" sta tako nastala vedno bolj pogosta izraza spletno mesto in spletišče. Prva stran je dobila lepo slovensko ime vstopna stran, vse podstrani pa so postale enostavno spletne strani.

 

Web portalali slovensko portal v bistvu pomeni spletna vrata oziroma mesto, kjer so zbrane mnoge informacije in povezave do originalnih prispevkov.

© 2008-2014 lahkotnost.si

urejanje strani

"Spletna rešitev lahkotnost je takšna, kot je njeno ime, lahkotna za obdelavo in dopolnitve s podatki ter napredna. Upravljanje s spletno rešitvijo lahkotnost je enostavno celo za blondinke, kot sem sama:) Zadovoljna sem z njo v celoti, prav tako kot s komunikacijo na najvišji poslovni ravni z njenim idejnim človekom, Borutom Dretarjem."

Darja Hlade, marketing Vulcano models

040 708 031 

Oddajte povpraševanje   Oddajte naročilo   O nas   Cenik paketov lahkotnost   Prenos datotek