domov | Slovarček

CMS

CMS je okrajšava za Content Management System ali Sistem za upravljanje vsebine. Gre za aplikacijo, ki uporabniku omogoča kreiranje, urejanje, upravljanje in objavljanje vsebine -običajno spletnih strani, lahko pa tudi drugih elementov. Uporabniki tako sami pišejo besedila, dodajajo ali brišejo slike in druge vsebine na spletni strani. Namen CMS sistemov je, da uporabnikom omogočijo urejanje in objavljanje spletnih strani brez da bi uporabnik potreboval znanje spletnega jezika HTML ali znanje pošiljanje vsebine na spletni strežnik.

 

Večina CMS sistemov deluje po principu uredniškega vmesnika. To pomeni, da uredniki urejajo vsebino spletnih strani preko posebnega uredniškega vmesnika. Zato se morajo naučiti uporabljati ta vmesnik. Najvčeja težava pri teh vmesnikih je, da se mora urednik naučiti, katera rubrika v uredniškem vmesniku se odraža kje na spletni strani.

 

lahkostnost.splet pa za urejanje ne uporablja uredniškega vmesnika, ampak omogoča uredniku urejanje strani neposredno na spletni strani.

© 2008-2014 lahkotnost.si

urejanje strani

"Spletna rešitev lahkotnost je takšna, kot je njeno ime, lahkotna za obdelavo in dopolnitve s podatki ter napredna. Upravljanje s spletno rešitvijo lahkotnost je enostavno celo za blondinke, kot sem sama:) Zadovoljna sem z njo v celoti, prav tako kot s komunikacijo na najvišji poslovni ravni z njenim idejnim človekom, Borutom Dretarjem."

Darja Hlade, marketing Vulcano models

040 708 031 

Oddajte povpraševanje   Oddajte naročilo   O nas   Cenik paketov lahkotnost   Prenos datotek