domov  Mnenja naših strank »

Spletni piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

Za vse naše stranke je prilagoditev v skladu z zakonom brezplačna!

 

 

Piškotki na spletni strani lahkotnost

Spletno mesto lahkotnost.si uporablja sejne in lastne piškotke za zagotavljanje delovanja storitve informacijske družbe - spletne strani. V skladu z 157. členom ZEKom-1 (Zakon o elektronskih komunikacijah, Uradni list št. 109/2012) za sejne piškotke, ki zagotavljajo delovanje storitve informacijske družbe, ni potrebna izrecna privolitev uporabnika.

 

Spletno mesto lahkotnost.si ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

 

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletno mesto naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika.

Uporabljeni piškotki

Spletno mesto lahkotnost.si uporablja naslednje piškotke, ki ne zahtevajo izrecnega privoljenja uporabnika:

 

Vrsta Ime Namen Trajanje
sejni PHPSESSID omogočajo pravilno delovanje spletnega mesta 2 leti

 

lastni  

 

user_email,
user_password,
user_remember_me,  
user_lang

 

omogočajo prijavo uporabnika v spletno mesto; shranijo se šele po uspešni prijavi

 

do zapiranja brskalnika oz. 1 leto, če je uporabnik tako želel ob prijavi

 

lastni

 

edit_email,
edit_password,
remember_me,
edit_lang

 

piškotki, ki omogočajo urejanje vsebine strani (samo za urednike strani)

 

1 leto

 

Spletno mesto lahkotnost.si ne uporablja piškotkov, za katere bi bilo po ZEKom-1 (Zakon o elektronskih komunikacijah, Uradni list št. 109/2012) potrebno izrecno dovoljenje uporabnika.

 

Vtičniki družbenih omrežij praviloma shranjujejo piškotke, s katerimi identificirajo svoje uporabnike. V teh primerih ne gre za piškotke spletnega mesta lahkotnost.si, ampak piškotke spletnega mesta družbenega omrežja.

 

Vsebina posamičnega vtičnika je lahko prilagojena uporabniku, če je le-ta uporabnik dotičnega družbenega omrežja. Vsebino vtičnika prikaže družbeno omrežje, lahkotnost.si nima vpliva na vsebino, niti vtičniku ne posreduje nobenih podatkov, na osnovi katerih bi vtičnik lahko identificiral uporabnika.

 

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

 

© 2008-2014 lahkotnost.si

urejanje strani

"Spletna rešitev lahkotnost je takšna, kot je njeno ime, lahkotna za obdelavo in dopolnitve s podatki ter napredna. Upravljanje s spletno rešitvijo lahkotnost je enostavno celo za blondinke, kot sem sama:) Zadovoljna sem z njo v celoti, prav tako kot s komunikacijo na najvišji poslovni ravni z njenim idejnim človekom, Borutom Dretarjem."

Darja Hlade, marketing Vulcano models

040 708 031 

Oddajte povpraševanje   Oddajte naročilo   O nas   Cenik paketov lahkotnost   Prenos datotek